Viime kirjoituksesta onkin vierähtänyt tovi. Kevät tahtoo meillä maalaisilla olla vähän tavallista kiireisempää aikaa.  Tänä keväänä istutimme kuusentaimia, ja mansikkamaan puhdistus vie aina oman aikansa. Maikki neiti oli mummulassa eka kerran kevätlomalla  ja silloin tietoisesti seisautimme kaiken muun homman mikä saattoi odottaa yli Maikin vierailun. Loma meni todella hienosti. Tulomatkallakin tyttö vasta Siikajoella kysyin  kuinka paljon on vielä kotiin mummulaan matkaa.  Matkan teko kesti  yli 9 tuntia. Tytöllä piisas puuhaa koirien hoitamisessa ja muissa pihatöissä.  Kyläpaikkojakin kävimme useita.    Maikin jutuilla onkin sitten saatu nauraa viimeset kaksi viikkoa.

esim:)   Sanoin että kato Maikki tuolla on lehmiä, tyttö tuumas että siellä ne lehmät vain ammuskelee:)

- Pihaan tultuamme katteli ekana pellolle " Jahas, mansikkamaakin on kunnossa"

- Lumijoelle aikoo tulla kouluun, samaa kyllä sanoi serkkunsa Jeri joka oli äitinsä  ja Heidin kans Maikkia  kotiin hakemassa. 

Unna ja Esteri jäivät mummulaan kesälomalle, menevät sitten Ukiin takas kun Maikki tulee isin ja äidin kans puolenkuun jälkeen uudelleen tarkistamaan mansikkaviljelmät. 

Joelille tuli ensimmäinen ikävuosi täyteen kesäkuussa, poika on oikea hurmuri;) Osaa jopa iskeä silmää! Kävelykin alkaa pikkuhiljaa sujumaan.


 

Irmasta on kasvanut kaunis spinoneneiti. Vauhtia on ihan riittämiin. Uimassa olemme käyneet ja vesinouto on mieluisaa puuhaa. Hyvä kun lopulta saan sen uskomaan että nyt lähtään kotiin, tyttö vaan uiskentelee ominaankin ilman noutoesinettäkin omia aikojaan. Näyttää perineen äitinsä vesityöinnon, ja lie vaikka saanut isältään lisää intoa. Lintuun tarttuminen on myös ok. Seisontaa olen kokeillut siivelle, välillä onnistuu välillä ei:) Kärpästen seisonta on vahva, samoin pihalla Irma seisoi niin vakuttavasti kaaliperhosta että Armi säesti:))  meinas naurattaa...

Kaikki muut koirat on ennallaan, paitsi valitettavasti Viiivi ei taida enään olla oikein  parhaassa iskussaan. Se sairasti jopa  elämänsä ekan korvatulehduksen, se olikin sitten ensimmäinen korvatulehdus koko koirakatraassamme!  Viivin ikä huomioden emme voi muuta kuin seurata sen vointia.Se täyttää ensikuussa 13 v. Ruoka tosin maistuu ja häntä heiluu, ettei se sillai vielä ole huonokuntonen., mutta luulen sillä olevan maitorauhaskasvaimen...

Miisalle on löytynyt sulhanen "Väino" siitä laitan lisätietoa  pentue sivulle. kunhan tokenen ottamaan Miisasta ajantasa kuvan.  Kävin Harjavallassa bassettien erikoisnäyttelyssä ja sovitusti katsastin  siellä Väinön ja  tein lopullisen päätöksen jalostusvalinnasta. 

Ninni oli  siis erkkarissa minulla mukana ja tyttöhän sai JUN ERI Ja oli  juniorinartuista toinen. Minusta se oli tosi hyvä saavutus  Ninnille- Tuomari kehui sitä kovasti, luusto sais kuulemma olla hieman vahvempi. Luulen että se olisi jopa sijouittunut paremmin, mutta esiintyminen ei ollut parhaasta päästä, muuten ok, mutta sen normaali iloisuus puuttui. Ninni tais olla väsynyt, eka kerran eläissään Oulua kauempana ja vielä yksin ilman ketää omaa koirakaveria. 
 

Ninnin kans  menemmeOulun näyttelyyn   ja sitten Ylivieskaan. Armikin pääsee Oulun näyttelyyn,harmi vaan kun sille tuli just juoksu... kelju viedä se sinne tuoksahtelemaan.

Tiltu parka on Irman kiusankohde,se kun ei puolusta ittiään vaan antaa pentujen telmiä miten tykkäävät. Se on edelleen kova hoitamaan Irmaa. Irma tuleekin hyvin hoidettua kun kaikki vuorollaan sitä putsaavat ja hoitavat.
 

Mukava seurata Irmaa kun on vertailupohjaa samasta narttulinjasta jo viidessukupolvi kasvamassa. Salli - Viivi- Pirra - Armi ja Irma :)

Siitä löytyy milteil kuin morsimelta " uutta, vanhaa, sinistä ja lainattua"  

Mukavia kuulumisia on tullut muiltakin Irman pentuesisaruksilta, Luna tyttö tässä on jo käynytkin pariin otteeseen, tytöt viihtyy hyvin keskenään. 

Syyskuussa sitten lähdemme Lapualle  tutustumaan Junkkariin, sinne on muutama pentu lupaillut tulla meitä moikkaamaan.
 

kuvia Irman siipileikistä:) Ikää Irmalla on  tässä 4 kk