Mansikka-aika alkaa olla lopuillaan. Vielä maanantaina poimijatyttöjen ja -poikien kans uurastusta ja itsepoimijoita, keskiviikkona aloitammekin sitten mehu- ja hillomarjan poiminnan. Poiminta-aika oli tänä vuonna lyhyt, sato kuitenkin normaali. Itsepoiminta on lopetettu monelta tilalta joten painetta meille oli kovasti,.  Älkää ihmetelkö jos vaikka talven hämärissäkin pahoittelen ettei meille valitettavasti voi ottaa lisää poimijavarauksia:)  Maantantai oli kaikkein villein päivä, puhelin soi taukoamatta. Ja sai hokea tätä vastausta. Porukkaa tuli pihaan aikaa varaamatta, tuntui suurelta vääryydeltä sanoa että sori, en voi päästää peltoon kun sitten ei alaa riitä niille ketkä on sen etukäteen varanneet.  Rikastuspa "EI OO.n " myynnillä, mulla olis melkonen tili:)


Jolle on sitten oppinut kävelemään!! poika on suloinen viikari, osaa jopa iskeä silmää. Ja millaista silmää, sellaset tummat  silmät  ja pitkät ripset ! Voi  , voi varokaa tyttölasten äidin parin kymmenen vuoden kuluttua!

Maikki on  heppatyttö. Hänellä on oikein ratsastushousut, kypärä ja kengät. Suka on samaa pinkkiä sävyä kuiin Polon pikeepaita. Viikonloppuna neiti tulee tänne ja sitten meille annetaan oikein ratsastusnäytös.

Koirarintamalla on ollut hienoa menestystä. Riipi kaunokainen takoo sertejä ja helmenä Oulun näyttelyn RYP 1. Se taitaa olla Suomen  spinonehistoriassa toinen kerta kun spinone voittaa ryhmän. Salli  oli ryhmävoittaja josku -90 alussa.  Viivi oli RYP 2 ,niitä sijoituksia kasvateillamme onkin useita.

 Samasta pentueesta kuin Riipi velipoika  Rane on tienannut kesänaikaan 3 sertiä.

 Raipe poika Kajaanista on myös ollut hienosti esillä, kerran VSP  muutoin aina ROP:)

Pikkumies  bassetti Teuvo  1v 3 kk oli hienosti Ylivieskassa ROP ja sai sertin. Oulussa se sai Vara Sertin ja siskonsa Ninni sai siellä Sertin.

Ninni kävi bassettien erkkarissakin ja sai siellä ERI JUN2. Ylivieskassa tuli EH JUN1

Armin V pentue on nyt 5 kk.  Oma Irmahan se on tietenkin lähimpänä syynissä millanen katras se on. Irma on ihana!!  Luonne kuin äidillään, miellyttävä, rauhallinen  ja asiallinen. Oppimishalukas, tai voikohan sitä oikein kehua,  paremminkin voi sanoa että se on saanut joitain mahdollisuuksia jotka se on hyödyntänyt minua miellyttäen:) 

Uinti ja nouto on sille mieluisaa. Kehumatta voin sanoa että NUO luokan vesityö menis jo läpi. Ei välttämättä varmuudella täysin pistein mutta noutaa varmasti linnun  maalle asti.  Kovin on hyvin lukenut pienten spinoneitten työehtosopimuksen huolella. Pienempänä kun sitä kutsuttiin sisälle sille annettiin palkka. Nyt se tulee sisälle ja istuu kuin tatti kaapin edessä palkkaa odottaen. Tekee jopa sitä että käy portailla ja tulee sisälle ja on sitä mieltä että palkka on ansaittu.

Muista sisaruksista myös on kuulunut myönteistä palautetta, reippaita kavereita.

Vilskettä meillä on ollut muutenkin,  Unna ja Esteri ovat olleet mummulassa jo toista kuukautta, Aune ja Tyyne aina satunnaisesti. Sopu on kuitenkin hyvä, kukaan ei riitele kenekään kanssa..

Viivin elämänsä eka korvatulehdus on parantunut hyvin ja mummu on kohtuullisessa kunnossa, ei suurempia ongelmia. Miisan astutus peruttiin koska se olisi ajoittunut turhan kiireeseen aikaan. Muitten elämä menee samaa rataa kuin ennenkin,mitä nyt kaikkien korvat ovat venyneet Irma käsittelyssä:) kukaan ei sano sille vastaan vaikka se kiusaa vuoronperään itsekutakin. Aikansa riehuttuaan neiti menee sohvalle, leväyttää siihen ittesä ja vetää sikeitä jonkin aikaa vaikka pommit räjähtelis ympärillä, sitten sama meno jatkuu taas:):) Hurmaava kaveri kerrassaan.