Vuosi on taas vaihtunut. Toivotaan että tästä tulee meille kaikille mukava vuosi.

Meidän perheessä ainakin muistetaan tämä vuosi mukavista asioista:):) - kerrotaan niistä myöhemmin lisää....

Vuosi vaihtui kamalan kovassa tuulessa ja tuiverruksessa. Piha on peilikirkas jäästä, tuntu että tuuli vie mennessään. Armikin katto ihmeissään kun puhuri heilutteli sitäkin.

Eilinen päivä meni pentuhuoneessa. Pirra pyöräytteli tasaseen tahtiin potria spinonen pentuja maailmaan.

Kaikki pennut ovat valko-oransseja kuten vanhempansa.

 Heidi miniä oli kaverina ja olikohan toinen pentu tulossa kun Pirra vähän nosti kankkua

ja työnsi pennun ulos, samalla sillä pääsi paukku. Heidin komentti oli kuin pienten puhetta palstalta " nekö tulee nui vaan pierasemalla" :):) no ei nyt sentään,mutta täytyy kehua miten hyvä synnyttäjä Pirra on. Pennut tulee helposti ja mamma ite on rauhallinen kuin viilipytty.

Pentuja tuli siis kolme poikaa ja kolme tyttöä, reippaan kokoisia pötkylöitä. Painot 610 – 670 g. Siitä on hyvä alkaa rakentumaan kunnon spinoneksi. Toivotaan että niistä tulee siskonsa kaltaisia ulkomuodoltaankin, eikä olis pahitteeksi jos luonnekin olisi vaikka kopio.

Kaikki pennut on varattu. Voipa sano että onneksi tuli pari peruustusta , toinen perhe muuttaa ulkomaille, ja toisessa pikku tytölle puhkesi allergia. Onneksi tämä allergia kerta oli tullakseen tuli ilmi nyt eikä muutaman kuukauden päästä kun pentu olisi kerennyt muuttaa Liminkaan. Lapselle toki ei olis toivonut allergiaa.

Armin pentuesuunnitelmia on kyselty. Nyt kun on tästä pennutuksesta selvitty ja nähty tilanne voi alkaa miettimään tulevaa. Ajatuksena on astuttaa Armi loppusyksyn juoksuun tänä vuonna. Se ennättää kokea kaikessa rauhassa metsästys- ja koekauden. Tavoitteena on saada metsästyskokemusta ja luokanvaihto voittajaluokkaan. Urosta etimme koko ajan, siihen kannattaa varata aikaa. Myös Salla jalostusneuvojana on tuntosarvet pystyssä. Kunnon urokset ovat hakusalla. Meillä on itsellä vahva terve narttulinja, jossa ei ole mitään sairauksia ainakaan tiedossa, joten samanlaisen uroksen kun löytäisimme niin hyvä tulee. Käyttöominaisuuksia kun saisi ja etenkin  totuudenmukaisia eikä niitä omistajan omia kehuja. Tämä pentue on sellainen josta meillä todennäköisesti on mahdollisuus jättää itselle pentu kasvamaan. Joka pentue toki pitää suunnitella ajatuksella ja huolella, mutta nämä mistä itselle on tarkotus jättää tulee katottua erityisesti koska jos kotiin jäävä pentu on ok, sitä todennäköisesti tulee käytettyä omanjalostustyön jatkeena.

Nyt kuitenkin päälimmäisena hommana on hoitaa nuo pallerot kotiinlähtökuntoisiksi .Pennut hajaantuvat taas ympäri Suomea. Rovaniemi, Pattijoki x 2, Suomussalmi, Vaasa ja Eura ovat muutaman viikon päästä spinonea rikkaampia koirakuntia. Kaikissa perheissä harrastetaan metsästystä, osa on jopa lupaillut harkita koehommia. Sinnehän voi tulla kun koira on metästyskuntonen, ei se sen vakavampaa ole.

Kasvattajana tietenkin toivoo että aina edes joku kävisi näytillä kokeissa ja saavuttaisi tuloksiakin. Vain se on puolueeton mittari ominaisuuksista. Tosin sekään, ettei saa tulosta ei ole murheenpaikka jos ominaisuuspisteet on kunnossa ja koira selkeästi osoittaa taipumuksia. Joku peräänmeno esimerkiksi ei ole maatakaatava asia. Se että pölyyttelee lintuja seisomatta niitä, tai muuten on aivan hurvattomassa kunnossa taas on sellanen syy jota kannattaa mietti