Fragola Onyx "Armi" FIN MVA

Koekausi 2008 on takana ja voin ilolla todeta että pääsimme Armin kans tavoitteeseemme. Se sai ensin syyskuussa AVO 2  70 p ja nyt sunnuntaina toisen AVO 2.n  74 p. Armi on nyt sitten viides muotovalio Fragola spinoneissa, ei niitä toisekseen muitten kasvateissa olekkaan:) Ei sillä etteikö kauniita koiria olisi muillakin, muut vaan eivät joko metsästä tai eivät sitten ole edes kouluttaneet koiriaan siten että ne voisi esittää KAER kokeissa ja etenkin että ne tulisi palkituiksi.

Voi toki miettiä sitäkin onko kaikissa ainesta saamaan 2 x AVO 2.n .Se ei ole mahdoton tehtävä, mutta kyllä koiran tuo tulos saadakseen tulee kaksi kertaa kyetä todistamaan olevansa hyvä metsästyskoira.

Armi on nuorin spinoneni jolle sain MVA arvon vasta 2,5 vuotta.  Se on kieltämättä sellainen koira jossa on ainesta, tosin se on vieläkin kovin lapsellinen. Siksi en ole sille raskinut kamalaa kuria pitää, siihenhän meillä kaksi koetulosta sortuikin – peräänmenoon, sitähän tottelevainen koulutettu koira ei tee. Mutta hyvä näin, meille piisas vallan mainiosti tämä tulostaso tälle vuotta, ensi syksynä sitten on hyvä asettaa seuraava tavoite – luokan vaihto. Kaveriksi luokan vaihtoon uskon saavamme Armin siskon Taran Tiina emäntineen. Tara on jopa vauhdikkaampi hakija, sallittakoon sanoa että siinä kuvastuu ohjaajan kokemattomuus vielä, muutoin olisimme jo nyt samalla viivaa siskosten kans. Tiina on kuitenkin hyvä oppimaan ja mehän ollaa hyviä opettamaan ( vaikke aina ite osattais tehdä oikein:))

MVA arvoon tarvittavat sertit Armi sai todella helposti, mikäs ettei se on minustakin hyvin tyypikäs spinone. Tyttö on myös täysin terve, se ei ole sairastanut eikä edes oirehtinut yhtään mitään.

Hyviä uutisia saimme Hannes Lohen terveystutkimus projektin kauttakin, Armi kuten kukaan muukaan tutkituista kasvateistamme ei ole edes CA geenin kantaja. Tosin kaikki 13 näytettä jotka Engantiin lähetettiin olivat yhtä puhtaita.

Nyt sitten vaan jatkamme harjoituksia ja tiedotuksen opetusta pitää aloitella. Armin kausihan ei ole vielä lopussa, se saa nyt sitten jo toimia safareilla työhommissa jos asiakkailla ei ole omia koiria.

Aiemmat Mva spinonet ovat

Fragola Primo Sorella "Venla"

Fragola Cascamorto " Eetu " 

Fragola Cassiatore " Viivi"

Fragola Jasmina " Pirra"

 Fragola Onyx " Armi"

Eetun omisti  Leena Uusitalo,muut  ovat meidän omia koiriamme. Nyt MVA spinoneita on siis jo kolme sukupolvea:) sehän tarkoittaa myös sitä että ne on palkittu vähintään 2 x AVO 2.lla tai korkeammalla palkinnolla.